Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Η πρώτη μας δράση, Κινητοποίηση στην Α' διεύθυνση Πρωτοβάθμιας



Προφανώς και δεν ισχύουν οι υπουργικές δηλώσεις πως για πρώτη φορά όλα τα σχολεία λειτουργούν στην εντέλεια από την 1η Σεπτεμβρίου! Όσο κι αν προσπάθησαν να βουλώσουν τρύπες με κενά δασκάλων με τη μέθοδο δημιουργίς τεχνιτών υπεράριθμων δασκάλων, δεν κατάφεραν να κρύψουν τις μεγάλες ελλείψεις. Τέτοιες έχει και το σχολείο μας. Λείπει ένας δάσκαλος για κανονική τάξη, στην εφαρμογή του δικού τους 12+1 ώστε να λειτουργήσει και το Ολοήμερο. Το οποίο Ολοήμερο δεν μπορούσε να λειτουργήσει ούτε με ειδικότητες αφού (άλλο ψέμα κι αυτό) στις αρχές Σεπτεμβρίου ήρθαν στο σχολείο μόλις 2 από τις 6-7 ειδικότητες. Δεκάδες ώρες δηλαδή πάλι χαμένες και για αυτό το δικό μας σχολείο δεν μπορεί να έχει κανονικό πρόγραμμα ως τη 1.15 το μεσημέρι.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια να οικτίρει και να αναθεματίζει την πολιτική. Συγκεντρωθήκαμε χθές το πρωί, είμαστε λίγοι γιατί δεν ενημερώσαμε αρκετά για αυτό, και πήγαμε στην Α΄διεύθυνση Πρωτοβάθμιας στην οδό Δώρρου στην Ομόνοια.
Ο διευθυντής δεν μπορούσε να μας συναντήσει-είχε δουλειά όπως ειπώθηκε. Έτσι μας ενημέρωσε η προϊσταμένη της διεύθυνσης κυρία Χρήστου. Η οποία και δήλωσε πως σύντομα θα έρθει δάσκαλος, πως βγαίνουν τώρα τα κενά και θα καλυφθούν, πως εντός ημερών θα λυθεί το πρόβλημα. Όταν επιμέναμε πως το "εντός ημερών" έχει εξαντληθεί ήδη, η προϊσταμένη μας είπε πως "έχουν δασκάλους" και αν θέλουμε να μας στείλουν προσωρινά έναν δάσκαλο! Και μόνο αυτή η ατάκα μας εξαγρίωσε.
Δείχνει πως βλέπουν τους μαθητές και τα παιδιά μας. Προσωρινά να καλυφθεί ένα πρόβλημα και μετά βλέπουμε.
Φυσικά αρνηθήκαμε, απαιτήσαμε δάσκαλο, μας υποσχέθηκε πως την άλλη Δευτέρα θα βρίσκεται στο σχολείο. Όπως και οι ειδικότητες που λείπουν. Όχι όμως όλες, αφού για παράδειγμα για Γυμναστές πρέπει να περιμένουμε πότε θα βγάλουν οι υπηρεσίες τους "υπεράριθμους" από Γυμνάσια-Λύκεια. Όπως καταλάβαμε δεν πρόκειται να πάρουν ούτε αναπληρωτές Γυμναστές...
Τους ξεκαθαρίσαμε πως εμείς ως γονείς θα συνεχίσουμε για το σχολείο μας και θα ξαναπάμε στη διεύθυνση, αν δεν λυθούν τα προβλήματα, με τα παιδιά μας. Ας τα διδάξουν αυτοί, ας κάνουν το Ολοήμερο στην Α΄διεύθυνση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: